Dadelalalaaaa…

ekkere maar gezonde chocoladebonbons? Ja het kan…

Zo’n ontzettende gezondheidsfreak ben ik nou ook weer niet, maar ik wil wel graag letten op wat ik eet. Want ja… iets met vetrollen enzo… Ik wil er natuurlijk ook wel leuk uitzien in een jurkje (al zal ik die croptop-trend aan me voorbij laten gaan want sommige dingen moet je gewoon niet willen). En daarnaast vind ik het belangrijk dat ik niet teveel ‘troep’ naar binnenwerk.

Eén ding liet ik echter nooit staan, hoe gezond ik ook bezig was. Ik bleef chocoladebonbons of liever gezegd ‘chocolade’ eten. Foei wat kon ik me daar ziek in eten. Want wat is er nou lekkerder dan ’s avonds (helemaal met dit weer) op de bank te zitten met een kop thee en een paar stukken chocola? Ik trapte er altijd weer in en helemaal toen ze met die Tony Chocolonely op de markt kwamen. Ik ken het fenomeen ‘één stukje nemen’ niet, dus ik presteerde het om zo’n hele reep in één keer op te eten. Dan kan ik die dag nog zo gezond bezig zijn (beetje op wortelen en water leven), ’s avonds flikkerde ik alle voornemens in de ton en werd het goede werk tenietgedaan.

En wat doe je dan? Juist… Van ellende maar een beetje op internet speuren naar ‘gezonde chocoladesnacks’. Na ongeveer 600 berichten te hebben gelezen met de meest onsmakelijke ingrediënten of onmogelijke recepten (waar je ongeveer 3 uur mee bezig bent), kwam ik hét ideale recept tegen. Hoewel ik het totaal geen straf vind om in de keuken te staan, hou ik ook heel erg van simpel en snel. En dit recept deed voor mij alles: simpel te maken, snel klaar én het schijnt naar chocolade te smaken. Wat wil een mens nog meer?


Wat hebben we nodig voor ca. 8 bonbons
• 10 dadels (hou er rekening mee dat ze sappig zijn)
• 2 volle eetlepel pistachenoten en/of pecannoten (ongezouten)
• 1 theelepel kaneel
• 1,5 eetlepel cacao
• 4/5 druppels geconcentreerd citroensap


Optioneel

• Kokosrasp
• 4 eetlepels cacao extra


Hoe te werk te gaan
Maal in een keukenmachine de pistachenoten en/of pecannoten fijn. Let op dat je ze niet té fijn maalt! Haal de helft eruit en zet dit apart. Maal vervolgens de dadels in diezelfde keukenmachine (met de overgebleven helft van de noten) tot een kleverige pasta. Zijn de dadels een beetje droog, giet er dan een klein scheutje koud water erbij. Niet teveel water want je moet er stevige ballen van kunnen draaien. Voeg vervolgens de kaneel, cacao en citroensap toe. Prak het met een vork allemaal goed door, als het goed is gemengd kun je er ballen van draaien.

Om de bonbons af te maken kun je ze door de overgebleven nootjes rollen, maar je kunt ze ook door de cacao of een beetje kokosrasp rollen. Wees niet bang om te variëren want aan dit recept kan echt weinig mislukken 🙂
Ik zeg: eet smakelijk (en gezond)!


P.S. Nu zit ik dus bijna elke avond, zonder enig schuldgevoel, deze heerlijke chocoladebonbons te eten.

Aanbevolen artikelen