Ten things…

… you definitely do not want to do while riding a horse or in the present of one.

Er zijn gewoon bepaalde dingen die je beter niet kan doen tijdens het paardrijden of wanneer je er bij in de buurt bent. Of misschien is dat wel alleen bij mijn paard. Dat kan natuurlijk ook. Ik heb ze hieronder even opgesomd.

  1. Ondergoed van kant is nooit een goed idee tijdens het paardrijden. Of je nou een oma-onderbroek, hipster of string van kant aan hebt. Maakt geen verschil. Tenzij je houdt van schuurplekken, doe dan vooral je ding.
  2. Het hebben van een goede BH is essentieel. Geloof me, je wilt tijdens het rijden geen slecht zittende BH aan hebben of eentje die net iets te weinig ondersteuning biedt. Voor je het weet wiebelt alles alle kanten op en als je dat terugziet op film, word je erg ongelukkig.
  3. (zware) Make-up tijdens het rijden is ook niet zo’n succes, met name in de zomer. Want niet iedereen vindt het nodig om te zeggen dat je er na het rijden uitziet als een panda. Het kan dus zomaar gebeuren dat je een tijdje als een debiel, die niet weet hoe ze make-up moet gebruiken, rondloopt. Hou er daarom rekening mee dat je so-called waterproof mascara ergens op je kin kan hangen.
  4. Snoepjes, stukjes wortel of andere zaken van dezelfde categorie moeten nooit in je broekzak zitten wanneer je bij je paard staat. Voor je het weet word je in een houdgreep tegen de muur aangedrukt en probeert een enorme neus zich een weg te banen naar je broekzak. Want. Die. Snoepjes. Moeten. Op.
  5. Voordat je een afspraak hebt, nog even langs je paard gaan. Die afspraak heeft dan geen zin meer, je blijft altijd langer hangen dan je denkt. Te laat komen krijgt een hele nieuwe betekenis.
  6. Anticiperen op iets wat hij eng zou kunnen vinden. Dat wat je denkt dat hij eng vindt, is ineens helemaal niet eng. Maar dat kleine grassprietje langs de kant van de weg; dat is ineens een heel groot en gevaarlijk monster.
  7. Wanneer je je paard van de zijkant bekijkt en heel blij bent dat hij schoon is. Gewoon niet doen. Is altijd een teleurstelling. Want als je de andere kant bekijkt ziet hij er 9 van de 10 keer uit alsof hij is ingesmeerd met 30-jaar oude stront en beschimmelde boterhammen.
  8. Niet op je gezadelde paard letten wanneer je staat te kletsen met iemand. Voor je het weet heeft hij een half weiland met viooltjes in zijn mond. Van die mooie, die je net nieuw had en in je mooie bloempot hebt gezet.
  9. Onbedachtzaam je voeten ergens neerzetten wanneer je hem aan het poetsen bent terwijl hij zich wil omdraaien. Voor je het doorhebt staat hij met die gigantische hoeven op je kleine teen. Want ze gaan altijd precies op dat kleinste en teerste teentje staan. Irritant.
  10. In de zomer een lange buitenrit op zandpaden maken, wanneer je bent vergeten je snor te harsen. Is funest voor vrouwen. Superleuk voor als je terugkomt, want door het zweet op je bovenlip blijft het zand kleven. ZANDSNOR!!!

Ik gok dat dit lijstje nog wel langer wordt in de komende tijd…

Aanbevolen artikelen